Ние от tikso.bg сме един от най-големите вносители и производители на широка гама опаковъчно тиксо. Разполагаме с модерно оборудване за производство на различни видове и размери тиксо – 12 мм, 19 мм, 25 мм, 30 мм, 38 мм, 45 мм, 48 мм, 50 мм, 75 мм широчина и дължина от 1 до 900 метра. Внасяме суровини и заготовки от множество различни части на света, което ни позволява да покрием целия ценови диапазон и изисквания на нашите клиенти. Ние сме и екслузивен представител на висококачествената италианска марка Vibac на българския пазар. Стремим се да предлагаме и качествени продукти с отлично съотношение цена-качество под марката Adesivi.

Акрилно тиксо

Акрилните самозалепващи ленти са най-разпространеният вариант опаковъчно тиксо. Лепилото им е на водна основа, което ги прави и екологични за производство. Характеризират се с добра цена и отлична издръжливост на слънчеви лъчи. Те са икономично решения за работа през топлите месеци на годината. Не работят добре при температури под 10-15 градуса Целзий, понеже водата в лепилния слой замръзва при ниски температури. Разполагаме с различни варианти акрилно тиксо, както съвсем бюджетни, така и с по-добри лепилни характеристики. Предлагаме и някои специални варианти като самозалепващи ленти с безшумно развиване и други. Акрил тип 100 е най-масовият продукт, който намира изключително широко приложение.

Хотмелт тиксо

Тиксото с лепило на база изкуствен каучук се нарича Хотмелт тиксо, поради  топлата технология за полагане на лепилото върху носещия слой на лепенката. Характеризира се много агресивен лепилен слой и висока степен на първоначално залепяне. За добри резултати се препоръчва работната температура в помещанието да е между 15 и 25 градуса Целзий. След поставяне на лентата на стайна температура може да бъде изложено на температури до -40 градуса без проблем и няма да се отлепи, поради което намира широко приложение в хранително вкусовата промишленост. Друг белег на хотмелт тиксото е отсъствието на неприятна миризма на лепилния слой. Не се държи добре изложено продължително време на слънце или високи температури над 30 градуса и може да се отлепи. През студените месеци на годината не лепи добре.

Солвент тиксо

Солвентното тиксо е с лепило на базата на естествен каучук и е най-високият клас опаковъчно тиксо. Показва отлични резултати при ниски и високи температури и има отлични лепилни свойства. Препоръчителен работен температурен диапазон 5-30 градуса Целзий. Издържа на влага и отрицателни температури след залепяне, което го прави добър избор за работа целогодишно, дори през студените зимни месеци. Солвентните самозалепващи се използва от повечето експортно ориентирани предприятия понеже свежда проблемите с отлепяне на лепенката до минимум. Разполагаме с широка гама солвентни ленти за всяко приложение. Солвент тип 500 е  решения от най-висок клас.

Тиксо солвент

Опаковъчно тиксо